Îți spun un cuvânt, ca să-mi spui cine sunt (partea II )

20121018-150807.jpg

Să nu cumva să audă cel care te-a văzut în club că ai intrat în vreo librarie. Ipocritule, tu seara ești în club și ziua citești cărți? Cum e posibil așa ceva? Să și dansezi și să și știi să citești?!

Să nu cumva să postezi vreo manea pe Facebook sau să audă vecinu’ ritmuri orientale de pe fereastra ta. Ești, cu siguranță, agramat, bețivan, incult și multe altele la un loc. Să nu cumva să îți placă orice gen de muzică și azi să asculți Vivaldi și mâine să faci curățenie prin casă pe maneaua lu’ Salam. Ar fi sfârșitul carierei tale neîncepute de om serios și cu ceva în cap. Ar însemna ipocrizie dusă la extremă din partea ta să și încerci măcar să scrii vreo poezie, vreun text sau să citești vreo carte când nici nu se explică cum de poți să scrii o propoziție corect.

Nu, nu. Nu prostești tu pe nimeni când alții știu cine ești, de fapt. Și nu ai cum să fii mai mult de atât. Nu ai cum să fii mai mult decât un citat sau o poză postată pe net; decât o vorbă care ai spus-o la repezeală; decât un gest neîndemânatic; decât persoana care ai fost și acum 5-10 ani; decât muzica pe care o asculți; decât autorii pe care i-ai citit; decât oamenii pe care îi ții în jur; decât mâncarea pe care o mănânci; decât hainele pe care îți place să le îmbraci; decât greșelile pe care le-ai făcut cândva. Nu se poate să fii mai mult decât unii au bănuit că ești și alții s-au convins că nu. Ești exact atât cât vor unii să înțeleagă : întotdeauna mai mult ceea ce știu ei despre tine și mai puțin ceea ce ești, de fapt.

Și tot așa, ajungi să înțelegi și tu, de ce n-ai rămas mereu același. De ce n-ai ales tot același gen de oameni în jurul tău. Pentru că unii te fac să fii ca ei și nu e bine, căci vei ajunge să judeci, la fel, cum te judecă ei pe tine. Iar despre alții, îți dorești să te facă să ajungi ca ei, să prinzi măcar o bucățică din ceea ce sunt ei. Înțelegi de ce nu mai frecventezi aceleași locuri de când ai fost copil. De ce nu te mai interesează aceleași lucruri. Pentru că există și altele. Există și oameni care nu-și fac păreri din prima clipă când te văd, sau dacă e inevitabil să își facă, nu confundă o părere cu o certitudine.

Într-un final, poți, foarte liniștit și împăcat, să nu mai încerci să înveți nimic, să nu mai fii curios de ceva ce nu ai fost de când te-ai născut, să nu mai iubești dacă n-ai iubit la fel de mult, să nu încerci să fii mai bun decât ai fost, să nu mai crezi în ce n-ai crezut, să nu mai faci ceva nou, să nu mai fii amabil dacă n-ai fost dintotdeauna, să nu ajuți pe nimeni dacă până acum n-ai ajutat, să nu mai schimbi nimic dacă n-ai schimbat de la început, să nu mai vorbești cu oameni cu care n-ai vorbit de când erai mic și să nu te mai intereseze altceva decât ce te-a interesat în clasa I.

Pentru că dacă faci prostia asta și ai nesimțirea să încerci să fii ceva mai mult, oricum vor exista oameni care vor știi exact cine ești cu adevărat și te vor desconspira. E inutil.

Reclame

~ de Rea Sheesha pe 10/18/2012.

2 răspunsuri to “Îți spun un cuvânt, ca să-mi spui cine sunt (partea II )”

  1. Te-a suparat foarte tare ! Uita-l ! Daca nu, tot tu vei suferi. Nu vei gasi niciodata la el ceea ce cauti.

    • Nu m-a supărat nimeni…E vorba doar despre oamenii care te etichetează după anumite legături directe sau indirecte, de parcă un om înseamnă doar atât de puțin… De parcă suntem doar un gest, un cuvânt, o greșeală sau o stare proastă pe care ceilalți o întâlnesc la noi și după care ne categorisesc ca și cum ne-ar cunoaște întreaga ființă 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Ia-ti cafeaua si hai sa stam la o poveste!

Eliza C. Dan

Feelings

Hair Extensions by Rea

Trust your hair extensions!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Foreign Policy

the Global Magazine of News and Ideas

Fâlfâiri de anonim

Când pun creionul jos, gândul scrie - dar oare când voi pune gândul jos, cine va scrie?

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Stan Moldova

keep it simple. ❤

Confesiuni de sotie

Ruxandra Ionita - Blog

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

Mozaic profan

Fa ce simti si iubeste la infinit

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

%d blogeri au apreciat asta: