posibilități

Renunțăm atunci când lucrurile par că nu sunt „cum trebuie”. Ce ne face să credem că știm „cum trebuie” să fie? Probabil că idealurile…

Pentru mine, până acum câțiva ani, bărbatul ideal „trebuia” să fie ca și tatăl meu. Fidel, harnic, corect. Un bărbat care nu-și ia niciodată copilul în brațe și nu se joacă cu el „de-ascunsa”, dar care îi oferă tot ce are nevoie și chiar mai mult de atât. Un bărbat care nu face scandal, nu lipsește nopțile de acasă și care își ia nevasta cu el peste tot. Un bărbat care e mulțumit când toți de acasă sunt mulțumiți.

Mi-a trebuit ani mulți să-mi dau seama că acel bărbat nu există decât în tatăl meu. Asta datorită faptului că nici eu nu sunt femeia care este mama mea.

A trebuit să văd că există familii total diferite de cea în care am crescut eu, dar care au rezistat la fel de bine și în care nu a lipsit dragostea.

Nu există nici o regulă de supraviețuire a căsniciilor decât aceea că cei doi se vor împreună mai mult decât orice altceva.

Ai 2 copii și 15 ani de căsătorie. Spui că ai o siguranță. Că ai ajuns să cunoști omul de lângă tine și că nu va pleca niciodată. Și e posibil să ajungi să-l cunoști. Dar faptul că nu mai simte și nu mai vrea să fie lângă tine nu îl face să fie străin. Nu înseamnă nici că te-a mințit. Nici că nu te-a iubit atunci când te-a iubit. Înseamnă pur și simplu, că nu mai simte, mai presus de orice altceva, să fie alături de tine. S-ar putea să fie invers. Să nu mai simți tu.

Poți să condamni gândirea unui om. Poți să condamni faptele lui. Poți să condamni orice, dar nu poți condamna un om care nu simte. Asta nu ține de el, stă în voia inimii.

Nu există idealuri gata făcute în lumea noastră. Iei ce ai, dai tot ce ai mai bun și faci tot ce ține de tine să te apropii de ideal. Dar idealul de care e posibil să fii aproape la un moment dat, fii sigur că e departe de idealul pe care îl ai acum în minte. Pentru că există posibilități infinite de a te apropia sau de a te depărta de acel lucru.

Nu există siguranță în lumea noastră. Azi spui ceva, mâine (sau chiar azi) faci ceva contrar cu ceea ce ai spus și nici măcar nu-ți dai seama. Trăiești 25 de ani cu cineva, nu înseamnă că vei mai trăi încă 25 de ani. Nu înseamnă nici măcar că vei mai trăi încă un an, o lună, o zi cu cineva. Nu înseamnă nici că e necesar să mai trăiești în vreun fel.

Dacă faci un lucru azi, nu înseamnă că îl vei face tot timpul. Nu înseamnă nici că nu-l vei mai face niciodată. Înseamnă doar că l-ai făcut azi. Și depinde doar de tine dacă, la un alt moment dat, ești destul de conștient că vrei cu adevărat să îl faci din nou sau că nu vrei să-l mai repeți.

Nu cunoaștem nimic în lumea asta. Unde vom fi, ce vom face, cât vom face sau cât vom fi. Dumnezeu e singurul adevăr etern și constant, fără început și fără sfârșit. Tot ce ține de noi este să ne străduim să fim cât mai buni în momentul de față. Acum.

Să facem ce simțim, pentru că nimic ce vine din același loc cu dragostea, nu poate fi un lucru rău. Mintea este cea care complică lucrurile; judecățile greșite ne împiedică să facem ce simțim; experiența ne îndeamnă să ne temem de un viitor care e posibil să nu existe niciodată.

Străduindu-ne să ne ascultăm sufletul, ne apropiem și de Dumnezeu, descoperind iubirea și liniștea. Așa putem fi sigur că Dumnezeu ne și ajută, dacă tot ce facem vine din dragoste.

20130620-133931.jpg

~ de Rea Sheesha pe 06/20/2013.

6 răspunsuri to “posibilități”

  1. Greu de comentat ceva deși pe marginea subiectului se pot scrie sute de mii de pagini fără a-l epuiza. Pe lângă unele considerente de ordin general în modul în care este privită o căsnicie, intervin o serie de principii personale.

  2. Persoanele vin si pleaca din viata noastra. Noi intram si plecam din viata cuiva. Nimeni nu apartine nimanui. Nimeni nu este obligat sa stea alaturi de cineva pentru care nu mai simte ceea ce a simtit candva. Ai dreptate,sentimentele tin de inima, iar aici noi nu avem control. Consider,insa, un moment foarte important modul cum plecam si modul cum pleaca.Atunci cand nu mai este dragoste, ar fi bine sa fie macar respect.

  3. Superbă imaginea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Own your story

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visurile devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat: