lumi paralele: el – ea

20130908-214812.jpg

Dacă privești un bărbat singur, îl poți admira. Are puterea să se descurce de unul singur și oricât i-ar fi de greu, nu cere ajutor nimănui. E conștient că e o mică piesă care trebuie să funcționeze pentru binele întregului, indiferent de cât de tare îl doare viața personală și tot ce trăiește ca individ. Are cumva, simțul universalului mai dezvoltat decât interesul pentru cotidian. Oricât de banal e lucrul pe care îl face, privește lucrurile în ansamblu și calculează foloasele pe care le poate dobândi pe viitor.

De aceea, un tată își va sfătui fiul să planteze un copac, iar fiul nu va pune întrebări fiindcă modul de a privi lucrurile este același.

Cu toate astea, bărbații sunt mai ancorați în prezent. Dacă hotărăsc să bea o bere, o vor bea, știind că sunt așteptați acasă. Dacă au de gând să facă un lucru, nu se vor gândi la celălalte. Probabil, din cauza asta, par egoiști femeilor.

Dacă stai în preajma bărbaților, îi auzi vorbind despre bani, mașini, muncă, jocuri de noroc, reparații, construcții și multe alte domenii. Îi vezi râzând des, chiar și atunci când le este greu să o facă. În relațiile cu femeile vorbesc ( destul de des ) aiurea și rar spun ceea ce simt. Sunt limitați (și bine fac!) la strictul ( lor ) necesar și nu simt nevoia să se facă înțeleși.

Femeile, în schimb, ( atunci când nu vorbesc despre ele sau treburile casnice ) vorbesc despre bărbați. „Oare cât mai stă?”, „O fi mâncat ceva?”, „Ce mă fac fără el?”, „Ce să fac să mă vrea?”, „Cum să fac să fie mulțumit?”. De obicei, în jurul femeilor descoperi o atmosferă dramatică, uneori depresivă și nu de multe ori, motivele lor de a fi cum sunt nu au nici o legătură cu realitatea. Râd atunci când povestesc întâmplările hazlii ale iubiților și se înseninează la chip atunci când îi aud sau îi au în preajma lor.

Așadar, dacă privești o femeie singură, observi destul de ușor că ceva îi lipsește. O femeie singură oftează fără un motiv anume. O femeie singură a pierdut pe cineva. O femeie singură ascunde un dor.

O femeie are lumea redusă la persoanele pe care le iubește. Poate înțelege mersul vieții și poate accepta neputința umană, dar nu va înceta niciodată să își dorească să fie lângă persoanele iubite. Ea îi adună laolaltă pe toți cei de-ai casei și suferă când unul lipsește. O femeie care și-a pierdut soțul, retrăiește, povestind, toate amintirile din trecut și plânge involuntar. O femeie care și-a pierdut copii, rămâne pe jumătate om.

Femeile văd lucurile în detaliu, despică firul în patru(zeci) și se agață de orice cuvânt. Se pricep să intuiască durerile și gândurile celorlalți și nu se abțin să le și trăiască de parcă le-ar aparține.

O femeie e liniștită când toată lumea e acasă. Un bărbat e liniștit când mașina îi pornește din prima și ajunge la timp la servici.

O femeie dă tot ce are și cere cât poate de puțin. Un bărbat dă când primește și îi pare că femeia vrea prea mult.

O femeie vrea să-și împartă lumea, n-are nevoie de secrete ( de aia nici nu e în stare să le țină ) și nu se teme să se arunce cu inima înainte. Unui bărbat îi ajunge lumea proprie, e capabil să ducă totul în spate, gândește simplu și practic și nu e atât de curajos pe cât pare atunci când e vorba de sentimente lui.

Viitorul pe care femeile îl prevăd e un viitor apropiat de prezentul pe care îl trăiesc. Un tată care își sfătuiește fiica să planteze un copac, va fi întrebat de ce, nu din curiozitate, ci din pricina faptului că femeia nu are perspectiva unui viitor atât de îndepărtat și foarte greu poate înțelege utilitatea unui astfel de gest.

Femeia vrea copacul acum, fiindcă nu știe dacă peste 10 ani va mai trăi să-l vadă. Bărbatul înțelege că acel copac nu e acolo doar pentru el.

P.S. Poate că femeia n-a fost făcută pentru ea, a fost făcută pentru el și de aceea, ea nu poate simți atât de profund, nevoia singurătății.

~ de Rea Sheesha pe 09/08/2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Ia-ti cafeaua si hai sa stam la o poveste!

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visele devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat: