Azi

La sfârșitul zilei ce contează mai mult? Atunci când te pui în pat și te gândești că a mai trecut o zi? Cât ai adunat în viață? Ce funcție ai? Ce model de telefon ai sau că ai reușit să-ți bagi botox în buze azi? Că ai impresionat pe unul sau altul cu fundul tău sau cu cheia aruncată pe masă? Ce te-a mulțumit azi, de fapt? Întreb gândindu-mă la „azi-ul” meu.

Am avut musafiri azi. Acel gen de musafiri ca nu vin să-ți ia, ci să-ți aducă. Doi verișori dragi. Cei mai dragi. Poate din cauză că sunt mai mari decât mine și n-am avut frați pe care să-i admir. Dar îi am pe ei.

Frați. Un el și o ea. Oameni „sfătoși” cum se spune în Banat. Adică oameni cu care ai ce vorbi și te binedispun. Fiecare cu relații de aproape 15 ani. Cu zâmbete pe buze și mereu puși pe glume. De Sf. Nicolae ea a adus pe lume o altă ființă iar văru-miu cu nevasta așteaptă bebele lor în aprilie.

O ființă minunată, și nu spun asta pentru că „minunat” e un cuvânt des folosit în ziua de azi. Ci fiindcă așa te simți în preajma unui copil. Dacă cineva mi-ar fi spus asta acum câțiva ani, aș fi crezut că vorbește prostii. Azi am simțit-o pe pielea mea.

Pentru că viața te întoarce pe toate părțile. Treci prin tot felul de experiențe care contrazic ideile pe care le-ai avut chiar ieri. Ba mai mult, parcă viața se încăpățânează să îți demonstreze contrariul atunci când susții ceva prea ferm. De asta părem schimbători. În fond, devenim permanent altceva, nu suntem nicicând ceva anume.

Poți crede despre tine că n-ai suporta aia sau aialaltă. Că n-ai putea niciodată să faci sau să nu faci ceva. Că nu poți ierta ceva sau că ai știi exact ce să spui într-o anumită situație. Poți crede că tu ești într-un anumit fel în relațiile cu ceilalți și că nu te poți schimba nicicum.

Taci! Viața te aude și-ți va arăta că nu te cunoști îndeajuns. Nici nu e posibil asta pentru că nu e nevoie să te cunoști pe tine și să te înțelegi ca să poți să te bucuri de viață și de oamenii din jur. Omul e ființa cea mai complexă. Avem gânduri de nicăieri, sentimente la tot pasul și întrebări fără răspuns. Avem oameni în jur pe care îi vrem aproape și oameni de care nu ne putem apropia nicicum. Avem curaj și temeri în același timp. Avem lacrimi în ochi în timp ce zâmbim. Avem dureri în timp ce e bine și bucurii în timp ce e rău. Avem griji în zile liniștite și pace în nopți cu furtună. Avem credință în timp ce ne îndoim și plăceri în timp ce ne doare.

Avem o singură viață și prea puțin timp să o înțelegem. Prea puțin timp să așteptăm. Prea puțin timp ca să nu trăim așa cum ne cere inima să o facem!

😊

20140127-011751.jpg

~ de Rea Sheesha pe 01/26/2014.

5 răspunsuri to “Azi”

  1. Așa e. Timpul este prea puțin față de cât ne-am dori noi să fie. Dar, dacă vom ști ce să facem cu el, dacă ne vom propune lucruri care să ni se întâmple și visuri pe care să le urmărim, măcar vom avea sentimentul că, curgerea timpului nu a fost în zadar.

  2. wow cat adevar

  3. te iubesc fata draga !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Own your story

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visurile devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat: