Viața

Ai grijă ce om ești! Ai grijă cum te porți cu oamenii și ce le faci. Nu răspunde răului cu rău pentru că ajungi la fel ca cei cu care nu-ți doreai să semeni. Viața are modul ei de a face dreptate, nu încerca să-ți faci de unul singur. Lasă lucrurile așa cum sunt și mergi mai departe. Roagă-te pentru cel care te-a rănit, cu intenție sau fără, pentru că el e cel pierdut, nu tu. El e cel care și-a pierdut timpul mințind, înșelând sau bârfind. Tu ești acel care și-a urmat sufletul, nu gândurile.

Vedeți voi, gândurile sunt cele care ne sperie. Ne fac să ne îndoim de oameni și de sinceritatea lor. Ne fac să ne comportăm diferit de teamă că am putea fi răniți vreodată. Gândurile ne țin în gardă. Ne limitează simțurile, prezentul și viitorul și ne aduc permanent în față trecutul ca experiență de necontestat.

Doar că lucrurile nu stau tocmai cum credem. Realitatea e diferită de credințele și convingerile noastre. Ceea ce credem că e intuiție, de multe ori, poate fi doar o proiecție a ceea ce suntem noi de fapt. De asta, nu toți reușesc să vadă oamenii așa cum sunt. Dacă îi văd „cu mintea” , vor vedea neîncredere, dispreț, ironie și oamenii se vor transforma, de fapt, în gândurile lor despre acei oameni. Dacă vor reuși să-i vadă „cu sufletul” vor înțelege că toți ne temem, că toți suntem răniți, că toți avem nevoie de iubire mai ales atunci când pretindem că nu credem în ea. Acești oameni, priviți cu sufletul, vor deveni o mică parte din acel suflet. Vor putea fi iertați, fiindcă iubirea nu judecă. Iar omul n-a fost, nu este și nici nu vafi vreodată perfect. Va greși întotdeauna tocmai ca să învețe.

Există două alegeri pe care le poți lua atunci când viața te rănește. Nevasta te-a înșelat. Prietenul cel bun te dezamăgește. Un părinte îți moare. Și doare. Crezi că doar pe tine te poate durea atât de tare și nu știi ce să faci. E momentul în care iei o decizie inconștientă. Întrebarea este: „Mă voi răzbuna pe viață pentru durerea asta sau voi înțelege?” Poți înțelege și accepta că oamenii sunt așa cum sunt fiindcă nu au capacitatea să iubească mai mult și să înțeleagă mai mult? Ai de ales: fac același lucru, negându-mi durerea sau iert și încerc să fiu mai bun decât au fost alții cu mine?

Ești îndeajuns de puternic să rămâi tu, așa cum ești, sincer, drăgăstos și încrezător? Fiindcă asta înseamnă a fi un om puternic. Să rămâi tu. Și cum poți rămâne tu? Iertând. Iertând cu gândul, cu vorba și cu tot ce ai mai bun. Doar atunci poți spune că ai trecut peste și ai învățat ceva.

Aud discuții des despre ce înseamnă să fii om puternic și ce înseamnă să fii slab. Majoritatea consideră că atunci când plângi ești slab, atunci când spui ce gândești ești slab, atunci când îți pasă ești slab! E adevărat, ceea ce iubești devine o slăbiciune pentru tine. Ce om n-ar înnebuni de durere văzându-și copilul omorât în fața lui? Sau care nu ar rămâne marcat de moartea fratelui său? Durerea e prețul iubirii. Dar nu poți iubi altfel decât din tot sufletul. Nu poți iubi cu ideea că nu trebuie să te atașezi fiindcă în caz că ceva se întâmplă s-ar putea să te doară. Nu se poate iubi cu precauție, teamă sau neîncredere. Nu se poate iubi decât cu gândul la nesfârșit, cu curaj și cu încredere oarbă. Iar încrederea oarbă nu înseamnă neaparat că crezi tot ce ți se spune, ci că ai credința că în sufletul celuilalt a mai rămas un gram de omenie despre care nici măcar el nu știe.

Ce dovadă mai mare de putere sufletească există decât să te deschizi lumii, iubind-o, conștient fiind că oricând îți poate înfige o sabie ninja în inima? ( :-))))😄😄 ) Ce semn de putere poate fi atunci când te ascunzi în tine, când taci bănuitor sau când negi că-ți pasă? E foarte simplu să fii om de nimic. Nu ai nevoie să depui vreun efort pentru asta. Dar e și calea cea mai sigură de a te pierde pe tine.

Sunt oameni care susțin sus și tare că au încredere în ei dar nu au în oameni. O mare porcărie!… Logic vorbind, toți suntem oameni. Nu poți să nu ai încredere în oameni dar în tine să ai, fiindcă și tu ești om. Și dacă ai învățat ceva despre tine până acum, ai înțeles deja că nu ești perfect, că ai și binele și răul în tine și totul depinde de tine și de alegerile tale.

Încrederea în tine vine din gândurile bune. Din speranță. Speranța că poate fi mai bine și că poți fii mai bun. Și dacă tu poți, oricine poate ( dacă vrea! ). În nici un caz încredere în sine nu înseamnă să nu te îndoiești niciodată de tine. Dacă ești sigur că nu greșești, nu vei vedea greșeala și n-o poți îndrepta niciodată. Îndoiala e principala funcție a inteligenței. La fel cum Descartes spunea: „Dubito ergo cogito, cogito ergo sum” – Mă îndoiesc deci gândesc, gândesc deci exist.” Asta înseamnă că nu există un adevăr absolut aici, pe lumea asta. Fiecare e cu adevărul lui subiectiv. Dar adevărul e la mijloc, sau dacă nu, cu siguranță în afara noastră. Și cum putem ajunge la adevăr? Reevaluând permanent vechile idei, șlefuind adevărul de ieri. Nu punând adevărul într-o vitrină ca și cum l-am găsit.

„Adevărul este eroarea îndelung corectată” sau „Iubiți pe cei care caută adevărul, dar îndoiți-vă de cei care pretind că l-au găsit.”

Așadar, ești absolut responsabil de tot ceea ce faci în lumea asta. Nu Dumnezeu, nu soarta, nu Sf. Iosif de la Partoș! Tu! Asta înseamnă și că, la un moment dat, vei plăti într-un fel sau altul. Poate nu azi, poate nu anul ăsta.

Dar cu siguranță va veni ziua în care vei uita toate porcăriile pe care le-ai făcut. Poate vei fi deja liniștit și departe de trecut. Poate vei avea familie sau vei călători. Poate îți vei dori un copil și-l vei avea. Poate că tu ai uitat ceea ce viața nu uită: să te răsplătească! Și atunci vei începe să primești înapoi ceea ce ai dat în diferite forme. Vei fi părăsit. O persoană dragă va muri. Vei pierde banii și tot ce-ai adunat. Sau poate te vei îmbolnăvi de o boală incurabilă. Viața nu te întreabă cum vrei să-ți plătești datoriile! 😉

Așa că dacă n-ai frică de Dumnezeu, Allah, Shiva sau mai știu eu ce Thor de pe altă planetă. Dacă n-ai nici principii morale bine întemeiate care să îți provoace mustrări de conștiință! Dacă nu te uiți în jurul tău să observi că lucrurile astea se întâmplă altora în timp ce tu continui să fi la fel! Dacă nu crezi în nici un lucru care ar putea să te facă mai om decât ești, atunci așteaptă și ai să te convingi pe pielea ta!

Tot ceea ce oferim se întoarce la noi. Asta înseamnă că ești singurul om de care ar trebui să te temi și singurul om pe care ar trebui să începi să-l schimbi!

20140203-173840.jpg

~ de Rea Sheesha pe 02/03/2014.

3 răspunsuri to “Viața”

  1. Foarte frumos spus 🙂

  2. foarte frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Own your story

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visurile devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat: