Căci când sunt slab, atunci sunt tare.

20150123-035925.jpg

Căci când sunt slab, atunci sunt tare.
2 Cor. 12, 10

Atunci când ai încredere în tine știi că orice fel de decizii ai luat în trecut totul e spre binele tău. Pentru că mergi pe drumul tău. Și dacă mergi cu sufletul deschis și cu cele mai bune intenții, nimic nu te poate învinge. Nici răutățile altora, nici răzbunările lor, nici vorbele fără rost. Dacă după experiențele dureroase avute cu unii oameni, încă poți să gândești lucruri bune despre ei și să n-ai nici un resentiment, atunci ai câștigat. Ai câștigat în ciuda bârfelor, părerilor proaste sau a timpului pe care ți se pare deseori că l-ai pierdut în preajma lor. Timp pierzi doar atunci când îți folosești mintea să faci rău altora, să vorbești aiurea despre ei, să-i minți sau să-i manipulezi.

Mie mi-e milă de mincinoși. Mincinoșii sunt pentru mine ăia lași, care nu pot recunoaște ce sunt, ce fac sau ce spun, din orgoliu și de teamă că nu vor părea la fel de buni în ochii lumii. Sunt cei care par cei mai buni și mai corecți oameni atunci când e vorba de reputația lor. Sunt cei discreți și „la locul lor” și au impresia că fac totul cum trebuie. Sunt cei care ar face aceleași lucruri ca și ceilalți, dar nu le fac ca să nu-și strice imaginea în fața celorlalți. Sunt cei care n-au curaj și pentru că n-au curaj, se ascund. De toți și de ei înșiși. Par cei mai puternici, fac totul calculat să nu le afecteze nimic orgoliul, nu-și recunosc vina dar cred că totul li se cuvine dar că bunătatea lor nu o merită nimeni. Nu pot înțelege reacțiile, acțiunile sau trăirile omenești fiindcă ei, ascunzându-se, nu le pot recunoaște pe propria piele. Ei afișează o imagine perfectă: vorbesc doar când trebuie, spun exact ce e potrivit, nu-și pierd controlul, nu au gesturi ieșite din comun. Mie mi-e milă de ei. Nu fiindcă mă consider un om mai bun, dar pentru că mi se pare trist să te abții de la a fi om. Și mi se pare trist să nu te poți vedea așa cum ești, în toată splendoarea slăbiciunilor omenești.

Personal, nu cred că există oameni puternici și oameni slabi. Există oameni care înțeleg viața și oameni care cred că o înțeleg. Cei care o înțeleg vor întotdeauna slabi. Slabi fiindcă sunt deschiși către oameni. Sunt dispuși să ierte „de șapte ori câte șapte” și o fac cu ușurință. Sunt cei care ascultă, înțeleg, îmbrățișează, au încredere, iubesc, plâng, regretă, acceptă, riscă și iau parte la durerile celorlalți. Sunt cei care spun ce gândesc și recunosc ceea ce fac chiar și atunci când nu e în folosul lor să o facă. Sunt cei ce nu se pun înaintea adevărului, pentru că știu că fără adevăr nu pot avea nici o valoare. Dar adevărul doare. Și prea puțini știu să îi facă față atunci când îl cunosc. Prea puțini știu să facă față realității și să accepte oamenii așa cum sunt, nu cum și-ar dori ei să fie. Și dacă e loc de o întrebare aș spune: Oare cât de slab ești, de fapt, atunci când îți deschizi întregul suflet către lume, știind că sunt și mizerii în ea? Cred că pe lângă faptul că îl fac uman, slăbiciunile sunt cele care-l fac pe individ puternic cu adevărat. Paradoxal!

Iubirea poate fi doar slăbiciunea celui puternic.

Așadar, avem un rost în lumea asta toți. Eu chiar cred în asta. Învățăm lucruri unule de la altul și unul despre altul. Ne oglindim unul în celălalt. Întâlnim oameni care au trecut deja prin ce-am trecut noi și ne predau o anumită lecție. Lecții pe care le împărțim mai departe cu alții de care ne lovim în drumul nostru. Nimeni nu scapă de lecțiile vieții. Cei care nu înțeleg azi, vor înțelege mâine de la altcineva. Vor găsi un profesor mai bun sau vor rămâne mereu repetenți.

Așa se face că, uneori, atunci când crezi că ai greșit, de fapt, ți-ai făcut un bine singur. Niciodată nu acționăm fără motive. Mereu avem motive să alegem ceva și nu altceva. Cei care nu acționează calculând la rece, ci impulsiv și emotiv, sunt conduși mai mult de intuiție decât de logică. Intuiția îi îndeamnă să ia anumite hotărâri care pe moment pot părea absurde sau contrare a ceea ce spun că își doresc. Aparent, părem că facem totul împotriva noastră, că mergem pe contrasens. După o vreme, când ceața dispare și imaginea de ansamblu ni se dezvăluie clar, putem să ne înțelegem propriile acțiuni. Nu cred că simțim niciodată ceva degeaba. Cred că gândim lucruri degeaba de foarte multe ori. Dar atunci când simțim, simțim fără să avem o explicație. Știi doar că vrei să faci ceva și dacă nu faci, nu ești liniștit. Chiar dacă asta se bate cap în cap cu ceea ce spui că îți dorești, chiar dacă asta nici măcar nu e ceea ce îți dorești cu adevărat. Dar intuiția îți spune să o faci și o faci pentru că nu ești unul dintr-ăia care funcționează după regulile logicii. Te întrebi și tu de ce naiba ai făcut-o! Dar se pare că ceea ce ești e întotdeauna mai presus de ceea ce vrei. Iar dacă se întâmplă să fii un om cu intenții bune, cu încredere și cu iubire în suflet, tot ce ți se întâmplă e spre binele tău. Tot ceea ce faci te împiedică de fapt, să mergi pe un drum care nu e pentru tine, care nu te va face fericit în viitor, cu toate că momentan tu ți-l dorești.

Totuși, cred că nu toți sunt „păziți” așa de către intuiția lor. Pentru că majoritatea nu își ascultă partea asta. Majoritatea oamenilor fac calcule matematice atunci când e vorba de relațiile interumane, de experiențele de viață sau de luarea deciziilor de orice fel. Iar eu nu cred că viața e conținută în vreo formulă sau că poate fi reprezentată în diagrame. Majoritatea oamenilor se irosesc în gânduri nefondate despre alții; se împotmolesc în resentimente și dorințe de răzbunare; se pierd în planuri, strategii și scheme. Majoritatea oamenilor chiar sunt slabi fiindcă nu-și urmează inima. Nu-și vor alege drumul singuri. Vor alege mereu condiționați de anumite idei, de frica de eșec, de prejudecăți, de obiceiuri, de familie, de prieteni, de renume. Ei nu sunt oameni liberi. Sunt prea slabi ca să fie…dar slabi cu adevărat.

20150123-041709.jpg

~ de Rea Sheesha pe 01/23/2015.

Un răspuns to “Căci când sunt slab, atunci sunt tare.”

  1. …Cum as putea sa iti scriu? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Own your story

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visurile devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat: