Despre blog

Inițial, denumirea „eu, măgarul lui Buridan”, mi s-a părut cea mai potrivită pentru descrierea acestui blog. Recent, m-am tot gândit la schimbarea denumirii pentru că am început să postez și texte, poezii, citate, cuvinte care nu-mi aparțin dar care îmi plac foarte mult, mă determină să stăruiesc în gândire și simțire asupra lor și aș vrea să nu le uit.

Așadar, am hotărât să folosesc cuvântul „notițe”, fiindcă sunt fragmente în care încerc fie să exprim eu ceva, fie să redau ideile altor oameni pe care nu aș vrea să le pierd din vedere.

Sintagma „în sufletul meu” am dorit să arate că aceste cuvinte pe care le „scriu” aici, au intrat cumva în sufletul meu. Poeziile nemuritoare, melodiile de pe pagina „Ecouri dintr-o altă lume”, citatele și cuvintele pe care le aud în jur sau pe care le citesc, toate au ajuns cumva în sufletul meu și încerc să le păstrez acolo.

Apoi îmi sare în ajutor și viața care îmi dă ocazia să mă bucur de anumite trăiri pe care, uneori le exprim în poezii sau povestiri scurte, deci acestea ajung să fie tot un fel de notițe ( de data aceasta personale ) ale unor sentimente sau idei pe care le-am avut la un moment dat.

Aș vrea să se înțeleagă și faptul că notițele nu aparțin unui anumit domeniu. Blogul pe care vă aflați nu este nici religios, nici poetic, nici unul cu citate, nici unul în care îmi povestesc viața personală, ci include câte puțin din toate acestea și din orice altceva îmi atrage atenția în așa măsură încât să îmi doresc să îl păstrez pe acest blog și implicit, în suflet.

Desigur, sufletul omului e mare ( oricât de mic ne pare uneori ) și nu voi putea nota aici toate câte le-am cuprins în suflet de-a lungul anilor și câte au rămas acolo ( și câte vor mai fi! ).

Pe lângă oamenii pe care i-am întâlnit, pe lângă sentimentele pe care le-am trăit, pe lângă tot ce se petrece în jurul meu și cu mine ajungând să fie parte din ceea ce sunt ( sau devin ), aici, pe blog, reușesc să notez doar câteva cuvinte, pe care, cu această ocazie, le împărtășesc, și cu cei care îmi urmează blogul și pot citi postările mele.

Vă mulțumesc din tot sufletul meu plin cu notițe și vă doresc numai bine sufletelor voastre.

20121020-025410.jpg

” A fost odată un măgar flămând, care avea în apropierea sa două grămezi de fân de mărimi egale și la distante egale față de el. Nehotărât, măgarul privea ba la stânga și vedea o grămadă de fân, privea ba la dreapta și vedea o altă grămadă de fân identică. Cum amândouă îl atrăgeau cu aceeași putere, nu reușea să se decidă pentru nici una din ele. În cele din urmă animalul a murit de foame pentru că nu s-a hotărât să mănânce din nici una dintre cele două grămezi. ”

Fabula se numește ” Măgarul lui Buridan „, Jean Buridan fiind un om de știință ce a trăit undeva în secolul al XIV – lea, însă această fabulă se pare că nu are nici o legătură cu omul de știință, purtându-i numele într-un mod eronat.

De câteva zile mă gândesc obsesiv la schimbarea denumirii blogului și mi-au trecut prin gând o grămadă de ciudățenii și răsfoind pagini de net, nemulțumită că ideile nu se potriveau mai deloc măcar puțin cu mine sau ceea ce scriu pe blog, am dat de MĂGARUL LUI BURIDAN și am urlat (în gând!) de bucurie. Măgarul acesta sunt eu de când mă știu, iar dacă nu mă credeți pe cuvânt, întrebați-mi cunoscuții, întrebați-o pe mama că vă confirmă gratuit!

Nu știu dacă e o trăsătură generală a omului să fie indecis sau m-a nenorocit viața pe mine cu „măgăria” asta. Și de la nehotărârea mea pornesc toate stările reale sau imaginare pe care le trăiesc. De la măgarul ăsta îmi pleacă mie schimbările de pe o zi pe alta și dezgustul pe care îl am față de luarea deciziilor. Pentru că n-aș vrea să pierd ceea ce am, n-aș vrea să se schimbe nimic și faptul că timpul schimbă tot mă torturează subtil.

Știu, nu semănăm, dar sunt chiar EU măgarul (deși, mi-aș fi dorit un feminin). Atras în egală măsură de tot ce mă înconjoară: de ceea ce simt și ceea ce gândesc, de ceea ce vreau și ceea ce trebuie, de ceea ce sunt și ceea ce aș vrea să fiu. Plină de contradicții, nehotărâri, schimbări spontane și sincere, mereu iubind viața, îmi exprim cum pot aici gândurile pe care reușesc să le notez. Așa că nu mă întrebați când citiți vreun text ce-am vrut să zic atunci, pentru că de multe ori, dacă nu-l scriu când „îmi vine”, nu-l mai înțeleg nici eu.

Scriu ce simt sau mă imaginez în anumite situații despre care aud povestindu-se sau care, cumva, are vreo legătură cu mine sau a avut cândva, dacă nu va avea în viitor. Experimentez pe mine, sunt propriul meu cobai și cel mai temut critic îmi este conștiința.

20121020-025145.jpg

Despre mine personal, ar fi multe să vă spun, căci după cum bine se știe, viața unui om nu poate fi descrisă doar în câteva cuvinte și nici nu poate fi analizată pornind de la niște texte scrise atent sau nu, care au fost uitate prin sertare sau, după cum e moda, pe site-uri de tot felul.

Nu cred că are vreo relevanță cine sunt și ce am realizat până acum (deși, sunt sigură că unele persoane vor găsi asta foarte relevant), așa că nu încarc pe nimeni cu detalii despre cum mă văd pe mine însumi sau ce-aș fi vrut să fiu dacă nu eram cine sunt.

Scriu doar pentru că dintotdeauna m-am exprimat mult mai ușor și mai lucid în acest mod. Mă eliberez de gânduri, de senzații, de trăiri lăuntrice, și, de curând, am descoperit că, atunci când pun pe foaie ceea ce în mintea mea îmi apare doar ca niște cuvinte ordonate haotic, totul parcă capătă un sens (cel puțin pentru mine- deși, nici pentru mine întotdeauna).

Scriu pentru că doar așa uit de realitate, îmi creez o lume proprie și mă retrag. Mă retrag ori de câte ori simt nevoia să stau retrasă, departe de tot ceea ce-mi pare a fi realitatea. Pornesc singură pe drumurile șerpuite ale imaginației, mă lovesc de propria-mi conștiință; mă privesc de dinafară, mă critic pe dinăuntru și mă cioplesc pe unde pot.

Nu pretind că am vreun talent, că folosesc vreun stil anume sau că urmăresc altceva decât să-mi descriu gândurile așa cum pot și cum mă ajută limbajul învățat până acum. Nu am intenția să ajung undeva precis din cauza lucrurilor pe care le înșir, dar îmi doresc să pot să trezesc interesul, mai ales, persoanelor care au uitat (sau nici n-au fost interesați vreodată) să citească și altceva decât au fost sau sunt nevoiți.

Așa că, vă rog, nu vă așteptați să găsiți ceva extraordinar pe acest blog. Nu veți găsi decât fragmente din unele gânduri, exprimate mai mult sau mai puțin corect sau interesant. Acest blog e doar o cutiuță unde îmi adun, la un loc, trăiri pe care reușesc să le transpun cumva în cuvinte. Înțeleg că universul meu de exprimare este limitat de limbajul pe care-l stăpânesc și care nu este atât de colorat pe cât mi-aș dori. Însă, continui să citesc și să scriu pentru că îmi place, pentru că mă transpun astfel într-o lume diferită de a mea.
Criticile și sugestiile voastre referitoare la texte sau la aspectul blogului sunt binevenite dacă credeți că merit puțin din timpul pe care îl acordați citind aceste rânduri. Vă mulțumesc și vă mai aștept pe-aici! 🙂 😀

20121020-025321.jpg


131 răspunsuri to “Despre blog”

 1. succes. sau cum spun eu… spor-t! 🙂

 2. frumos blog.mult noroc si succes cu el!!

 3. chiar frumos, rimele in special……simtite aduc un aer realist, deci bafta

 4. deci bafta si maxima inspiratie la scris…..era continuarea

 5. nu poti critica ceva ce n-ai facut in viata ta si nu poti sfatui si indruma o persoana al caruit talent nu-l posezi 😉

  • E mult spus talent, e mai degrabă o pasiune pe care mi-o exprim neîndemânatic de multe ori. Dar e ceva ce am facut si in copilarie si de care, parca pentru o perioadă, am uitat.

 6. orice actiune aparte poate fi considerata talent, faci ceva aparte fata de altii. e o mandrie oarecum modesta ce putin si-o pot insusi. dorinta de iscalire si exprimare a gandurilor intr-o maniera ordonata si placuta

  • Acum vor spune unii ca mi-esti „fan” sau vrei sa te bagi in seama, saauuu te-am platit sa scrii astea:-)) glumesc. Apreciez mult faptul ca orice ar fi, mai exista inca lume care citeste…In special poezii- limbaj in care nimeni nu vorbeste 🙂

 7. o sa-ti trimit mai tarziu numaru de cont unde pot fi achitat :)). nu sunt fan-ul poeziilor, dar realitatea exprimata in versuri pare ceva aparte.

 8. Nici nu stiam ca ai un blog,ma bucur ca l-am descoperit.Iti urmaresc activitatea de zi cu zi si pe facebook si imi place ce postezi.In privinta blogului e o idee super continua cu ea.

  • Mulțumesc mult de tot! Îl am de aproximativ 2 săptămâni și oameni dragi m-au îndemnat să-mi fac și eu…Sper să mai „treci” pe aici 🙂

 9. Very poetic blog… even if I use babelsfish to translate to translate in German. Thanks for stopping by

 10. Mult Succes 😀

 11. :
  importanta este comunicarea. nimic nu este stupid sau slab ci este o ideie pe care o prinzi sau nu. invatarea din trecut si din experienta (ta) sau a altora presupune un imbold catre evolutie. fiecare detinem o particica din adevar, nimeni nu poate cuprinde in totalitate scopul si esenta vietii dar impreuna putem sa ne facem o imagine DESPRE… cel mai important e sa spui ceeace crezi si sa fi tu.

 12. Esti cumva in zodia Pesti ?? Ne asemanam foarte, dar foarte mult !!

 13. Ai o invitatie la Liebster Blog Award aici http://memoriileuneimaseuze.wordpress.com/2012/10/07/liebster-blog-award/. Thanks.

 14. Minunat blogul 🙂

 15. Ştii care e parte faină??? Atunci când nu încerci îţi iese….din punctul meu de vedere ţi-a ieşit. şi încă bine. şi uite-aşa descoper o nouă poveste… să nu fii modestă, că nu ai de ce…

 16. Nu stiam ca ai si blog;)) bine te-am gasit!

 17. Unde te-am gasit ? Esti geniala jur !

 18. Frumos …
  Felicitari !!!

 19. foarte tare blogu’… cea mai tare si sincera persoana care am cunoscuto eu pan acm… continua tot asa :* :*

 20. Ha! Fabula asta o foloseam acum… multi ani in a convinge sexul frumos sa-si urmeze instinctele. Unele pot spune ca s-au dovedit a fi intelepte 😉
  Morala, dupa parerea mea ar fi „cu cit gindesti mai mult, cu atit te duci dracu mai repede” 😆 ceea ce, anatomic vorbind, n-ar fi chiar eronat.

  • Da, e adevãrat… Dar și să nu gândești deloc e la fel de trist 🙂

   • Trist da, existential nu 😉

   • Pana la urma nu stiu cat conteaza cum esti..ca nu gandesti deloc, ca gandesti prea mult , ca e bine sau nu asta… Important e sa fii tu si daca poti sa fii cel mai bun „tu” , e cel mai bine 🙂

   • Hm! In realitate suntem ceea ce instinctele ne dicteaza. Aia suntem de fapt. Ceea ce se vede este doar o actorie generata de gindire. Gindire bazata pe coduri, reguli, legi si educatie. Asadar nimeni, dar absolut nimeni nu este ceea ce este in realitate, ci ceea ce gindirea ii impune sa fie.

   • Eu nu cred in varianta asta psihologica…mai suntem si ceea ce simtim, nu doar ce gandim. Si mi se pare inutil si plastic sa gasesti in instincte si urmari din copilarie explicatii pentru orice. Suntem o gramada de lucruri si nimic in special poate…nu cred oricum ca toate lucrurile au sau trebuie sa aiba o explicatie.

   • Well, sis, ma vad nevoit sa te dezamagesc, dar ceea ce simtim se datoreste gindirii si nu ma refer doar la simturi ci si la simtiri. Simtirile sunt generate de informatiile exterioare analizate de creieras in baza acelor dogme si reguli de care vorbeam. De aceea o aceeasi informatie nu ne emotioneaza pe toti in mod egal. Iar din punt de vedere comportamental, nimeni nu este sincer sau cum spui tu, el insusi. Toti urmam canoanele civilizatiei, in mai mare sau mai mica masura. 😉
    Hai s-o punem de-o exemplificare. Cam ce crezi ca ti-as spune eu daca n-ar exista acea gindire care sa-mi cenzureze manifestarile, exprimarile si pornirile absolut naturale? 😆

   • :-))da, interesant…Dar prea trist pt mine sa fie asa..:-)

   • Exista doamne, multe doamne a caror prezenta iti impune respect, chiar si fara sa-l pretinda, dar care atunci cind intra intr-un Chip & Dale bar, devin fiare. Si sa nu-ti imaginez ca le acuz, nu, doar observ.
    Asa ca, hai sa fim fiecare ceea ce ne straduim a fi, functie de capacitati si de situatie! Asta mi se pare mie acceptabil intr-o societate. Ce zici? 😉

   • Cred ca asta si suntem „ceea ce ne straduim sa fim”…imi place cum suna si asta observ si eu in jur.

   • Looks like we do understand each other 😉

 21. Sper sa ne vdm intr-o zi s stam la barfa cu un suc,o bere indiferent,,,stiu k am multe d invat d la u,si am invat multe prin sfaturile tale online 😀 …

 22. da alte cuv nici nam… pot sa ma laud k am o surioara virtuala?:))

 23. :*

 24. Vorba e, il va juca Mancini pe Pantelimon astazi, ori ba? Go City Go! 😉

 25. Bun, deci suntem de aceeasi parte a baricadei (in Spania 😉 ), da’ sa nu-mi spui ca in privinta Manchesterului esti o „united”, ca nu-ti mai calc pragul 😆

 26. Eu sunt putin mai multinational 😉

 27. Am intrat putin pe facebook si asta mi-a accentuat ciuda ca nu sunt si eu vreo bluza alba sau vreo geaca neagra de piele 😉

 28. Ti-am pus un mesaj la extensii, desi comment-ul mi se pare a fi cit se poate de explicit 😛

 29. Thank you for taking time to visit my blog and like one of my posts. You are very honest in what you write here. My very best wishes to you!
  Maria Tatham

 30. Sarut mana,

  De un timp te „urmaresc” si nu am motive sa nu „imi placi”!? La inceput anumite materiale erau triste,usor in timp am observat o creatie calda,frumoasa si care ma destinde si imi „incalzeste”zonele din suflet care usor „inghetasera”,ori acest fapt nu are cum sa-mi indisplaca…Am afirmat tot ceea ce am simti pt sensibilitatea ta si „frumusetea”redata.Poate un nume al scrierilor tale:”Sheea,printesa gandurilor din vest”!
  Iti doresc o sambata reusita!
  P.S:Imaginile care te evidentiaza sunt aparte!
  Cu deosebit respect,

  • E o bucurie mare pentru mine când reușesc să transmit ce simt și altora, pentru că mie , toți oamenii pe care-i întâlnesc îmi transmit diferite stări. Iar eu încerc să le transform pe toate în ceva bun… Lucrurile la care ținem foarte mult, vor fi mereu și triste…Pentru că nimic nu ține o veșnicie..:-) mulțumesc pentru sinceritate și gândurile bune! Salutări din Timișoara!

 31. ma intreb… daca… magarul lui buridan… a constietizat ca este… „magarul lui buridan”??
  ca… daca si-ar fi dat seama… sigur nu mai era el… „magarul lui buridan”
  pana la urma… (fara sa lezez pe nimeni… sper…) fiecare muritor, poarta in el o nuanata trecatoare sau stabila… de… „magarul lui buridan”

 32. clar si adevarat.. nu cunosteam fabula dar e buna atinge in toti eu recunosc cel putin ca ma”atins” in ipocrizia mea 🙂 nah cauta si gaseste.. nu am ajuns degeaba aici cel putin o „palmuta in constiinta mea ” am primit o si o accept 🙂 cu toate ca .. magarul poate indura o viata ..prostia omului doar pentru placerea de al pocni cel putin odata.. 🙂

 33. Ne-am “permis” luxul de a nominaliza acest blog pentru “Blog of the Year 2012″. O zi frumoasă !
  http://garapentrudoi.wordpress.com/2012/12/14/pentru-prieteni-si-nu-numai/

 34. te-am nominalizat la blog of the year
  http://artificiu.wordpress.com/2012/12/18/nominalizare-la-blog-of-2012-the-year/

 35. Chiar şi citind, ori de câte ori timpul ne permite, blogurile ce ne sunt dragi şi apropiate sufletelor noastre, nu poţi niciodată să ştii ce anume şi-a aşternut pe foaia cu dorinţe pentru 2013 cel/cea care se află “în spatele” cuvintelor frumoase şi a gândurilor bune împărtăşite. De aceea pare o misiune practic imposibilă să „personalizezi” un mesaj de sărbători, să cauţi să exprimi în cuvinte potrivite wish-list-ului fiecăruia ceea ce anume doreşti să transmiţi pentru noul an. Iar de mesaje „tip” ce tind a „păcătui” prin a transmite urări seci, comune, lipsite parcă de suflet şi căldură, n-am vrea să „abuzăm” pentru că am dori să simţiţi căldura şi gândurile bune pe care încercăm să le transmitem.
  Aşa că o să spunem simplu : sărbători cu bine şi un an mai bun ! Şi multă, multă sănătate !

 36. Îți doresc un Crăciun Fericit cu tot ce îți dorești, sănătate, bucurii, împliniri, dragoste, noroc și toate cele bune >:D<

 37. Buna. Sa te intreb ceva… Cum ai plantat muzica de fond pe blog?

  • Pff, e ceva vreme de cand am pus muzica… Stiu ca a trebuit sa fac un playlist pe soundcloud… Si nu toate piesele pe care le-am vrut, am putut sa le transform pt a obtine linkul… Dar cauta pe google „cum pui muzica pe blog wordpress”, asa am facut si eu 🙂

 38. Superb!
  Ai talent. Tare mă bucur că te-am găsit. Te-am pus la legături.
  O să te vizitez când pot. Ești minunată.

  O seară frumoasă îți doresc!
  Numai bine!

 39. succes si mult condei la scris!

 40. Beautiful blog- full of feeling. Lovely music.

 41. Iti doresc sa le oferi cititorilor tai cate mai multe… magarii! 😀 😉

 42. Un blog foarte frumos! Chiar impresionant!

 43. Profondo spazio di Cuore e Anima di sentimenti dipinta!
  Un cordiale saluto e a presto!…
  Claudio

 44. Sunt coplesit de emotiile transpuse pe acest blog si am citit doar o parte infima.Cu siguranta imi doresc ca in fiecare seara sa „guste” macar un sufletel aroma dulce a gandurilor tale incarcate cu sentimente de o vibratie pura.. din „gama” Iubirii 🙂 O noapte linistita iti doresc iar Dumnezeu din mine,binecuvanteaza Dumnezeu din tine!

 45. Imi place titlul blog-ului si motto-ul ales.
  Ai multe in comun cu mine desi nu vreau sa murim „de foame” ca si magarul din aceasta poveste 🙂
  Mai bine sa ne hranim cu citate, cu intelepciune si cu tot ce e mai frumos……. 🙂

 46. Parca tie frica sa te prinzi de aripa sperantei si sa te lasi dus de ea…
  Indecizile tale se vor spulbera cand nu vei mai avea nici un punct de sprijin decat Dumnezeu…..
  HAVE A NICE DAY 🙂

 47. O adresă de mail la contact?

 48. Felicitari pentru toate ,,notitele” de suflet si din suflet pe care le imparti cu noi toti. Multumesc.

 49. In tot ceea ce spui ma regasesc pe mine…uneori nu ne intelegem pe noi insasi ,mi-ar placea ca totul sa fie diferit …dar mi-ar placea ca nimic sa nu se schimbe …

 50. Un dar din partea mea: Nominalizare la ”A BOUCHET OF THREE “ http://caleaspretine.wordpress.com/2013/07/07/4587/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Aşa grăit-a Zaharia

un blog pentru toţi şi niciunul

Scherben

franturi...farame...

🎵 Rhea Vanessa Panea 🎶

Inima mea e plină de muzică 🎶🎹🎵

mihailtoma

Finance muse

INFERNUL

Lasati orice speranta, voi, cei ce intrati aici !

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Fata de hârtie

Intrarea e numai pentru nebuni, te costă minţile.

Cafea & poveşti

Ia-ti cafeaua si hai sa stam la o poveste!

Eliza C. Dan

Feelings

Extenssionista

Totul despre extensiile de păr!

It's Chemistry Time

What time is it?

Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Cine citeşte să înţeleagă!

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" (Edmund Burke)

Hideaga

"Nu există desăvârsire. Există, oricum, drumul spre ea." (Octavian Paler)

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

prietendevremerea

O vorba buna

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visele devin cuvinte

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

mimi

„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

%d blogeri au apreciat asta: